Schietpartij Melis Stokelaan/Loevesteinlaan | Regio15.nl

Schietpartij Melis Stokelaan/Loevesteinlaan

schietpartijt-TDK_7237Den Haag - Op de kruising Melis Stokelaan/Loevesteinlaan heeft vanavond omstreeks 23.00 uur een schietpartij plaatsgevonden; hierbij is niemand gewond geraakt.


Twee jongens die bij de halte Loevesteinlaan uit tram 9 stapten, werden vrijwel direct beschoten. De jongens, beiden 16 jaar oud uit Den Haag, kwamen met de tram vanaf het Zuiderpark. Bij de halte stonden ze, nadat ze waren uitgestapt, nog even te praten. Kort daarop hoorden ze een schot. De schutter zou lichtgetint zijn en beige/grijze kleding gedragen hebben. Niemand raakte gewond. Ook de abri waar de twee stonden raakte niet beschadigd.

Direct na de schietpartij kwam de politie met veel eenheden ter plaatse. Een aantal eenheden heeft in de omgeving gezocht naar mogelijke verdachte(n) van de schietpartij. Daar de halte door de politie als 'plaats delict' was aangemerkt, was het tramverkeer op genoemde lijnen gestremd. De trams op deze lijnen reden dan ook een ingekorte route. De HTM zette vervangend busvervoer in. Op dit moment heeft de politie nog geen verdachte(n) kunnen aanhouden. Beide jongens zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau om aldaar van de schrik te bekomen en om een verklaring af te leggen.

De technische recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek gehouden. Een speurhond van de politie heeft enige tijd gezocht naar mogelijke sporen van de schietpartij. Of hierbij iets is aangetroffen, is op dit moment niet bekend.

Bent u getuige geweest van deze schietpartij of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Mike Boer en Tim de Kleyn

w-IMG_0430

w-IMG_0437

w-IMG_0441

w-TDK_7222

w-TDK_7232

w-TDK_7237

TDK_7238

TDK_7244

TDK_7245

TDK_7252

TDK_7255