Verwarde man (50) neergeschoten door politie | Regio15.nl

Verwarde man (50) neergeschoten door politie

amsterdamseveerkade

t-SanBar-Veerkade_IMG_3787Den Haag - In een woning aan de Amsterdamse Veerkade heeft de politie vanmiddag tijdens een confrontatie een verwarde man neergeschoten.


Volgens een woordvoerder van de politie hebben voorbijgangers de politie gebeld toen de man met een mes stond te zwaaien en voor veel onrust zorgde op straat. Politiemensen zijn ter plaatse gegaan en de man is bij het arriveren van de politie zijn woning binnengegaan. Daar is het tot een confrontatie gekomen tussen de agenten en de man.

De politiemensen voelden zich daarbij kennelijk zo bedreigd, dat er meerdere schoten op de man afgevuurd zijn. Deze raakte hierdoor zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was volgens de woordvoerder op dat moment aanspreekbaar.

De 50-jarige Hagenaar zou een bekende van de politie zijn met een psychiatrisch verleden. De politie heeft al eerder tegen de man moeten optreden toen hij onrust veroorzaakte. Na de schietpartij heeft de politie een ruim 'plaats delict' gemaakt; gedurende korte tijd was de Amsterdamse Veerkade zelfs voor alle verkeer afgesloten. De Rijksrecherche onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie het incident. Forensische Opsporing van politie Hollands-Midden ondersteunt daarbij het onderzoek. In dergelijke gevallen wordt, teneinde de objectiviteit zoveel als mogelijk te waarborgen, het technisch onderzoek immer door een andere politieregio uitgevoerd.

Update 6 juli: de 50-jarige Hagenaar is op woensdag 6 juli overleden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Veerkade_IMG_8966

w-SanBar-Veerkade_IMG_8968

w-SanBar-Veerkade_MVI_3790

w-SanBar-Veerkade_IMG_3787

w-SanBar-Veerkade_MVI_3791

w-SanBar-Veerkade_MVI_3798