Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding | Regio15.nl

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

20110807-waarschuwingsschot

t-Waarschuwingschot_TDK_4722Rijswijk - Bij een aanhouding bij een woning aan de Generaal Berenschotlaan heeft de politie zondagavond een waarschuwingsschot gelost.


De 28-jarige bewoner van de woning had kort daarvoor de politie gebeld met de mededeling dat er eerder bij hem was ingebroken en dat wanneer dat weer zou gebeuren hij zijn vuurwapen zou gebruiken.

Toen agenten de woning van de Rijswijker naderden om zijn verhaal nader aan te horen, kwam hij naar buiten. De agenten sommeerden hem om zijn handen te laten zien hetgeen de man weigerde. De Rijswijker was niet aanspreekbaar en liep op de agenten af. Eén van de agenten lostte een waarschuwingsschot. Hierna kon de man worden aangehouden. In de woning troffen de agenten geen vuurwapen aan. De man zit nog vast voor verhoor.

De recherche heeft ter plaatse een onderzoek gehouden naar de omstandigheden rond incident. Bij het onderzoek is ook een speurhond ingezet om de recherche te ondersteunen. Een dergelijk "extra onderzoek" is gebruikelijk bij incidenten waarbij schoten gelost zijn.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim en Mark de Kleyn , Ruben van Essen en Marco Mattheijer

w-Waarschuwingschot_TDK_4717

w-waarschuwingsschot9

w-waarschuwingsschot7

w-IMG_3475

w-Waarschuwingschot_TDK_4722

w-Waarschuwingschot_TDK_4723

w-Waarschuwingschot_TDK_4726

w-Waarschuwingschot_TDK_4735