Gewonde bij schietpartij Zwarteweg | Regio15.nl

Gewonde bij schietpartij Zwarteweg

zwartewegth-IMG_4160Den Haag - Vanochtend heeft er een schietpartij plaats gevonden op de Zwarteweg; hierbij is een 25-jarige Hagenaar gewond geraakt.



De schietpartij vond rond 05.00 uur plaats. Kort na de schietpartij hield de politie vier mannen aan.

Vermoedelijke aanleiding voor de schietpartij was onenigheid in een horecagelegenheid aan de Herenstraat. Buiten zette de ruzie zich voort, waarna de Hagenaar in zijn gelaat werd geschoten. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat zijn verwondingen meevielen. Hij mocht na behandeling weer naar huis.

Nog voor bekend was dat er een schietincident had plaatsgevonden, zagen politiebikers op het Bleijenburg rond 05.00 uur vier mannen rennen. De agenten hielden hen staande om ze te kunnen controleren. Tijdens de controle werd bekend dat er even daarvoor een schietpartij had plaatsgevonden op de Zwarteweg, waarbij vier verdachten gevlucht waren.

De mannen werden direct aangehouden en gefouilleerd; hierbij troffen de agenten een vuurwapen aan. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Het gaat om twee Hagenaars van 22 en 42 jaar, een 28-jarige Zoetermeerder en een 29-jarige Rotterdammer.

De politie heeft na de schietpartij een ruim Plaats Delict afgezet en medewerkers van Bureau Forensische Opsporing verrichtten onderzoek. Ook een functionaris van Bureau Wapens, Explosieven en Narcotica (WEN) was ter plaatse.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_4156

WMJ-IMG_4159

WMJ-IMG_4164

WMJ-IMG_4166

WMJ-IMG_4171

WMJ-IMG_4175

WMJ-IMG_4176

WMJ-IMG_4178

WMJ-IMG_4179