Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding | Regio15.nl

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding

20110925-FrankvanBorsele

t-FrankvanBorselestraat_TDK_6925Delft - Bij de aanhouding van een persoon in de Frank van Borselenstraat heeft de politie vanavond waarschuwingsschoten moeten lossen.



De politie werd even voor 21.30 uur naar de Frank van Borselenstraat gestuurd omdat een 41-jarige man in zijn woning door het lint ging, huisraad vernielde en op straat gooide, ruiten insloeg etc. Toen de politiemensen bij de woning aan kwamen, werden zij door de man bekogeld met allerlei voorwerpen en bedreigd met een mes. Hierop hebben de agenten pepperpray gebruikt tegen de man.

Toen dat niet het gewenste reslutaat had, hebben de agenten twee waarschuwingsschoten gelost. Hierna hebben zij de man met veel moeite kunnen overmeesteren en is hij naar het politiebureau overgebracht. Ook op het bureau reageerd ed eman zeer agressief en onberekenbaar. Er is een ambulance gealarmeerd maar het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt en zo ja, wat de aard van de verwondingen is. De reden voor de uitbarsting van de man is evenmin bekend.

Een 20-jarige Delftenaar die gedurende het incident niet de aanwijzingen van politepersoneel wenste uit te voeren, werd ook aangehouden en ingesloten.

Tegen middernacht zijn medewerkers van Bureau Forensische Opsporing gestart met het technisch onderzoek ter plaatse.

Video: Kimbo

Video: Ferrie van der Geer

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert John Henderson, Tim de Kleyn en Sander Paardekooper

w-FrankvanBorselestraat_TDK_6916

w-FrankvanBorselestraat_TDK_6924

w-FrankvanBorselestraat_TDK_6925

w-FrankvanBorselestraat_TDK_6938

w-SanBar_fvbstraat_IMG_0983

WRJ-DSC_7657

w-SanBar_fvbstraat_IMG_0997

w-SanBar_fvbstraat_IMG_1019

w-SanBar_fvbstraat_IMG_1032

w-dsc_7734