Bewoner verwondt indringer in de Boendalestraat | Regio15.nl

Bewoner verwondt indringer in de Boendalestraat

Den Haag - In de Boendalestraat raakte donderdagmiddag een man gewond nadat hij in gevecht was geraakt met de bewoner van een pand waar hij zojuist was binnengedrongen.


De man had geprobeerd een woning binnen te dringen en raakte daarbij in gevecht met de bewoner.

De politie kreeg om kwart over vier de melding van het incident. Een 36-jarige Hagenaar zou onder invloed van drugs en alcohol de woning van een 29-jarige plaatsgenoot zijn binnengedrongen. De indringer dreigde daarbij met een slagvoorwerp. In de woning was ook een kind aanwezig.

Er ontstond een worsteling, waarbij de bewoner probeerde de verdachte het huis uit te werken. Tijdens de worsteling raakte de verdachte gewond door het stanleymes. Agenten troffen beide mannen bij de woning aan. De politie heeft het steekvoorwerp in beslag genomen.

Voor de gewonde man is de ambulancedienst en de traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter landde in het Zuiderpark; daar was op dat moment een 112-dag gaande. Eerder die dag gaf dezelfde traumahelikopter (gepland) een demonstratie. Bezoekers en hulpdiensten keken dan ook verwonderd op dat de traumahelikopter er opnieuw (ongepland) landde. Het publiek begreep al gauw dat het personeel van de traumahelikopter dit keer meer haast had dan tijdens de demonstratie.

Op het moment dat de ambulancebroeders de gewonde man aan het behandelen waren, werd deze agressief en probeerde zich te ontdoen van de hulpverlening. Politieagenten zijn vervolgens in de ambulance gestapt en hebben de man onder controle weten te krijgen. Hij is vervolgens met spoed (A1) met de ambulance naar het MCH/Westeinde ziekenhuis vervoerd. De MMT-arts en een agent reden mee in de ambulance. De 36-jarige man is in het ziekenhuis aangehouden.

Ook de 29-jarige bewoner is aangehouden voor mishandeling, maar werd later die avond weer in vrijheid gesteld. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ter beschikking gesteld. Vooral op het kind heeft het incident uiteraard veel indruk gemaakt.  De politie doet verder onderzoek.

Video en foto's: Nick van Mourik


w NVM 5133

w NVM 5124

w NVM 5131

w NVM 5149

w NVM 5142

w NVM 5143

w NVM 5155

w NVM 5158

w NVM 5159

w NVM 5163

w NVM 5154