Zwaargewonde (30) bij steekpartij Jacob Jordaensplein | Regio15.nl

Zwaargewonde (30) bij steekpartij Jacob Jordaensplein

Den Haag - Bij een steekpartij op het Jacob Jordaensplein is vannacht een 30-jarige Hagenaar zwaargewond geraakt.


Omstreeks half twee kreeg de politie de melding dat er op het Jacob Jordaensplein een man mishandeld was door twee andere mannen en bewegingsloos op de grond bleef liggen. De twee mannen waren er op een fiets vandoor gegaan.

Ter plaatse troffen agenten inderdaad een zwaargewonde man aan op straat; hij bleek steekverwondingen te hebben. Behalve veel politie werd er ook een ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd.

Agenten hebben eerste hulp verleend in afwachting van het personeel van de ambulancedienst. Het slachtoffer is met spoed (A1) naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) reed in de ambulance mee om specialistische medische bijstand te verlenen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben uitgebreid onderzoek gedaan. De aanleiding van de steekpartij is onbekend.

Op basis van het opgegeven signalement werd enige tijd later in de omgeving een 31-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Hij is ingesloten voor verhoor, zijn rol wordt onderzocht. Van de verdachten is bekend dat het om donker getinte mannen gaat die beiden een rugtas droegen en samen zijn weggefietst.

In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling of die in de omgeving van het Jacob Jordaensplein iets is opgevallen dat met deze zaak te maken kan hebben. De districtsrecherche Den Haag Centrum is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto's en video: Daan van den Ende

aDAyyj.JPG

FxFE96.JPG

WkM9YL.JPG

yBPyHG.JPG

cIvbnL.JPG

y4heXa.JPG

thsTSD.JPG