Drie aanhoudingen voor neersteken advocaat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Drie aanhoudingen voor neersteken advocaat

Zoetermeer - De politie heeft onlangs drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in Zoetermeer, vorig jaar.


De aanhoudingen vonden plaats in mei. Op 6 mei werd een 20-jarige man opgepakt, op 14 mei een 21-jarige man en op 16 mei een 22-jarige man. De drie verdachten komen allen uit Amsterdam.

De verdachten zaten de eerste weken vast in alle beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mochten hebben.

Het steekincident vond plaats op dinsdag 26 september 2017 in een advocatenkantoor aan de Jacob Leendert van Rijweg. Een 38-jarige advocaat raakte daarbij ernstig gewond; ze liep een groot blijvend litteken in haar gezicht op. Daarnaast raakte ze arbeidsongeschikt, en is haar bedrijf failliet. 'Ik zal nooit vergeten hoe overdonderd ik was door de agressie en het geweld tegen mij', schreef ze eerder in een open brief. 'Waarom mij dit is aangedaan, is de vraag die ik mijzelf de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld.'

Bij het steekincident waren vier mannen betrokken, van drie van hen werden camerabeelden vertoond. Een van hen had een bijzonder hoedje op, naar hem wordt nog steeds gezocht. Hij is de vermoedelijke steker geweest.

Tips zijn daarom nog altijd welkom. De hoofdofficier van justitie heeft eerder een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van verdachten in deze zaak. Informatie die de politie kan helpen in het onderzoek kunt u doorgeven via 0900-8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen op 079-3458999.

Foto's: Fred Wolters, Roy Wolters

vTsI7w.JPG

viaXVh.JPG

3jPtCs.JPG

KN4beM.JPG

Rd95Jn.JPG

dV36Wj.JPG

n21Nwk.JPG

NF59TB.JPG

Ua9GwN.JPG