Man met mes neergeschoten door politie Verdilaan | Regio15.nl
DutchEnglish

Man met mes neergeschoten door politie Verdilaan

Naaldwijk - Een man is neergeschoten nadat hij bij de Albert Heijn met een mes stond te zwaaien. 


In eerste instantie gingen een aantal politie eenheden af op een melding van een man die op de Verdilaan, ter hoogte van de Albert Heijn, met een mes om zich heen zwaaide. Om hem onder controle te brengen heeft de politie meermalen (naar schatting rond de 8 tot 9 keer) geschoten. De man zou ook door een politiehond gebeten zijn.

Een traumahelikopter is met het Mobiel Medisch Team (MMT) ter plaatse gekomen. Er is één persoon, vermoedelijk de dader, met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Politiemotoren hebben de ambulance geescorteerd. Wat de medische toestand van de dader is, is vooralsnog niet bekend. Er zouden geen politiemensen of omstanders gewond zijn geraakt.

Een Plaats Delict (PD) is afgezet. Waarom de man met het mes aan het zwaaien was is niet bekend. 

Het winkelend publiek mag met de auto via 'het bussenplein' de locatie verlaten. De calamiteitenunit van de politie is ter plaatse en er worden zwarte schermen bij de locatie geplaatst. 

De messenzwaaier riep volgens ooggetuigen meerdere keren 'allahu akbar’. Volgens diezelfde omstanders is de man met het mes begonnen te zwaaien in de Albert Heijn. De Albert Heijn is vanwege de gebeurtenis eerder gesloten en zal vandaag niet meer open gaan.

Een paar uur eerder werd een overleden persoon gevonden in de bosjes aan de Lange Broekweg in Naaldwijk, volgens een woordvoerder van de politie heeft dat incident niets te maken met dit incident. 

(Dit item is mede tot stand gekomen dankzij een tip op de WhatsApp tiplijn. Ziet u ergens veel politie of is de straat afgezet met lint? Stuur meteen een WhatsApp naar 0615151502. Mede dankzij uw hulp kunnen wij verslaglegging doen wat er in de regio Haaglanden aan de hand is. Lees meer over de WhatsApp tiplijn)

Update 28-08: Er is meer informatie over de man. Het gaat om een 28-jarige man uit Syrië met een woonadres in Zweden. Hij was nu op bezoek bij familie in Nederland. Het incident vertoont dus een aantal overeenkomsten met de steekpartij in Den Haag op bevrijdingsdag, waar ook een man van Syrische afkomst met een mes mensen verwondde.

Update 30-08: Het voorarrest van de man is met 14 dagen verlengd.

Foto's en video: Sven Poeze, Danny Botman en Fred van der Ende, John Steenbergen

w puVQ8BnZ1Ycye6XPYA8W 2

8B4zB3.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

Mki5Ry.jpeg

zgQRGe.JPG

5JKGnO.JPG

ra9IJZ.jpeg

47ge6Z.JPG

5kMYXo.JPG

xzPZ7D.jpeg

lPqYd4.jpeg

iOjHJR.JPG

JW2q3j.jpeg

aqyyqR.JPG

QrCDaQ.jpeg

W1VUm4.JPG

slGugi.JPG

yyCpdZ.JPG

i9nBzo.JPG

MYaCYd.JPG

KKtXe3.JPG

jOBjwC.JPG

yxXUnB.JPG