Gewonde bij steekincident Hobbemaplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gewonde bij steekincident Hobbemaplein

Den Haag - Vanavond is een gewonde gevallen bij een straatroof op dan wel bij het Hobbemaplein.


Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Leiderdorp, liep omstreeks 18.30 uur bij een bank aan het Hobbemaplein naar binnen. Er was op dat moment niemand in de bank aanwezig. Het slachtoffer pakte zijn bankpas en wilde deze in de automaat stoppen.

Op dat moment hoorde hij dat er iemand het pand binnenkwam. Onmiddellijk werd de Leiderdorper beetgepakt en bedreigd met een mes. De belager eiste geld en stak vrijwel direct in op het slachtoffer.

Het slachtoffer liep meerdere messteken op en werd naar het ziekenhuis gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. Hij raakte zodanig ernstig gewond dat hij binnenkort nog een operatie zal moeten ondergaan.

De politie heeft op het Hobbemaplein een plaats delict afgezet. Rechercheurs voeren in de omgeving een onderzoek uit.

Het slachtoffer kon een summiere beschrijving geven van zijn belager. Het gaat om een lichtgetinte man, van ongeveer 30-40 jaar oud. Hij had een stoppelbaardje en droeg een grijze hoodie waarvan hij de capuchon over zijn hoofd droeg.

Update 10 februari 2020: Dankzij het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West is zondag een 36-jarige Hagenaar aangehouden. Beelden daarvan waren vorige week te zien in het opsporingsprogramma Team West. De politie kreeg na de uitzending diverse tips, die naar de verdachte leidden.

Video en foto's: Dean de Bood en Nicky Pronk

ivpGvo.jpeg

EW6dRI.jpeg

IujeWc.jpeg

nSvSPy.jpeg

Cy3kXt.jpeg

hhQg59.jpeg

0WJgLP.jpeg

8173aF.jpeg

ysJKyw.jpeg

UHodMt.jpeg