Dode bij steekpartij op de Pier van Scheveningen | Regio15.nl
DutchEnglish

Dode bij steekpartij op de Pier van Scheveningen

Den Haag - Vanavond is een zwaargewonde gevallen bij een steekpartij op de Pier van Scheveningen.


Het steekincident gebeurde rond kwart over zes vrijwel meteen aan het begin van de Pier, bij een stroopwafelkraam. Over de toedracht is officieel nog niets bekend. 

Gelijk na de eerste meldingen zijn meerdere politie-eenheden, ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De traumahelikopter landde naast de Pier op het strand.

De politie heeft een deel van de boulevard afgezet. Het publiek mag het stuk voor de Pier verlaten, maar niet betreden.

Update: Op beelden die op social media rondgaan lijkt het alsof het slachtoffer op het bovendek wordt aangevallen. Mogelijk is hij daarna nog de trap afgelopen, en is onder aan de trap in elkaar gezakt. Uit de beelden blijkt ook dat er ook een persoon met een vuurwapen was betrokken bij het incident. De politie blijft echter bij de informatie dat het slachtoffer is gestoken.

Het slachtoffer heeft ter plaatse op straat een spoedoperatie ondergaan en is daarna, in kritieke toestand, met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De arts van het MMT is meegereden naar het ziekenhuis, en is daarna weer door de politie terug gebracht naar de helikopter.

Update: De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat er twee verdachten zijn aangehouden.

Update 22.15 uur: de politie maakt bekend dat het slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen.

Update 11-8: De geweldsuitbarsting lijkt volgens veel tips op onze Whatsapp tiplijn verband te houden met een vete tussen twee 'drillrap' groepen; uit Rotterdam en Amsterdam. Op 8 augustus was er ook al het één en ander voorgevallen op Scheveningen.

De 'drillrap' cultuur wordt ook in verband gebracht met de steekpartij op 21 december j.l. waarbij Bilal omkwam.

Update 11-8 16:00: uit beschrijvingen van de gebeurtenissen op social media blijkt dat het slachtoffer inderdaad is gestoken. Die steekwond is hem dus fataal geworden.

Update 23-11-2021: maandag 22 november heeft een 21-jarige Amsterdammer zich op een politiebureau in Amsterdam gemeld als verdachte van de dodelijke steekpartij.

Video: Rene Hendriks en Sander Paardekooper

Foto's: Rene Hendriks, Dean de Bood en Sander Paardekooper

kRb93H.JPG

L79mAM.JPG

aIbimD.JPG

fP24uf.JPG

VWDsg3.JPG

XBEjow.jpeg

rpBmCA.JPG

9ISU6E.JPG

KBh1in.JPG

Kn8TP0.JPG

cNyLbG.JPG

YA7aP3.JPG

nMEQ5I.JPG

KpnvF6.JPG

fL91R7.JPG

2IrcKs.JPG

jEtk1H.JPG

yO7Mr0.JPG

r983dx.JPG

9mVwIL.JPG

ovRFYQ.jpeg

dgHAdS.jpeg

pKEA8o.jpeg

dWukFA.jpeg

0c5DUA.JPG

Pq0nSA.jpeg

kMYtz2.JPG

g9UQo2.jpeg

Vo0iYh.jpeg