Dode (47) door steekpartij in Delft, verdachte (48) aangehouden | Regio15.nl

Dode (47) door steekpartij in Delft, verdachte (48) aangehouden

Delft - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag overleden op de Oostsingel nadat hij was neergestoken. 


Toen de hulpdiensten aankwamen lag het slachtoffer zwaargewond op de Oostsingel. Mogelijk heeft hij geprobeerd hulp te zoeken, en is daar in elkaar gezakt.

Agenten zijn meteen gestart met reanimeren. Naast twee ambulances is ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is uiteindelijk op straat aan zijn verwondingen overleden; de hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. 

De Oostsingel is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Op de plek waar het slachtoffer is overleden zijn zwarte hekken neergezet. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en rechercheurs doen achter de schermen uitgebreid onderzoek. 

Het slachtoffer is een 47-jarige man. Het slachtoffer en de verdachte zouden bekenden van elkaar zijn. 

In een woning aan het Oostblok is een 48-jarige verdachte aangehouden. De verdachte raakte ook gewond, en is door personeel van de ambulancedienst onderzocht. Onder politiebegeleiding is daarna de verdachte met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Video en foto's: Donny Kooistra

(tekst loopt door onder de video)

Nabestaanden kwamen naar de plaats toe waar het slachtoffer is overleden. De politie wilden hen op afstand houden, om het onderzoek niet te hinderen en de sporen te beschermen. De emoties liepen daarbij hoog op, en daarom voelde een agent zich genoodzaakt om zijn taser-wapen te trekken en te richten. Er is uiteindelijk niet getaserd. Omdat de groep steeds groter werd en de sfeer grimmig, heeft de politie een linie gevormd en hondengeleiders ingezet.

Uiteindelijk werd er een omstander/nabestaande aangehouden. Deze is naar het politiebureau vervoerd. 

fVTSar.JPG

4GhRdi.JPG

pSoQOK.JPG

wQIiCV.JPG

LrKsUv.JPG

cLM0MQ.JPG

ONUeeM.JPG

NaECIP.JPG

PNDuyC.JPG

s4sAdD.JPG

S8d2uZ.JPG

psM2kG.JPG

1li3Ys.JPG

AswNbD.JPG

uBzVTZ.JPG

9joSrk.JPG

PYQy0U.jpg

dwTIIw.JPG

i92N9f.JPG

g34ju8.JPG

3TGOkK.JPG

cJ3BEx.JPG

ZdhIEg.JPG

weS24I.JPG

xETa7X.JPG

cI0Snp.JPG

I4tIgV.JPG

lR4TuZ.JPG

D8ss2y.JPG