Meisje vlucht balkon op Jan Luykenlaan | Regio15.nl

Meisje vlucht balkon op Jan Luykenlaan

Den Haag - Dinsdagavond rond half tien werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een meisje op een balkon aan de Jan Luykenlaan.


De politie was het huis binnen gegaan, op zoek naar een al 2 weken vermiste tiener die daar volgens informatie zou moeten zijn. Het meisje (vermoedelijk 15 jaar oud) bleek niet binnen te zijn, maar stond inmiddels op de tweede etage op het dak van een balkonkast. Zij gaf aan daar niet meer vanaf te komen, wat er ook zou gebeuren.

Op verzoek van de politie werd de brandweer ter plaatse gevraagd, die met 4 voertuigen ter plaatse kwam. De Jan Luykenlaan werd afgesloten om ruimte te maken voor het opstellen van de voertuigen.

Middels de hoogwerker werden agenten op het dak gezet om met haar het gesprek aan te gaan. Brandweer Pijnacker-Nootdorp kwam ter plaatse met het springkussen, om het meisje op te vangen bij een val of sprong, maar het springkussen is uiteindelijk niet ingezet.

Onderhandelaars van het arrestatieteam kwamen ter plaatse, maar omdat de agenten inmiddels een goed en constructief gesprek met het meisje hadden zijn zij op de achtergrond gebleven. De agenten kregen het meisje zover om op het dak te klimmen, waar twee agenten klaarstonden. Via de hoogwerker is iedereen veilig op de grond gezet, waarna zij is overgebracht naar het politiebureau. Daar zal haar hulp worden aangeboden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Maurice Schotman, Robin Leltz, Sander Paardekooper en Bob van Keulen

w IMG 9696

w IMG 0102

w IMG 0106

w IMG 0108

w JanLuyk SBF75005

w JanLuyk SBF53009

w JanLuyk SBF53013

w JanLuyk SBF53027

w IMG 0117

w Bob 224

w IMG 9760

w JanLuyk SBF53036