Verwarde man zorgt voor veel consternatie in Maasland | Regio15.nl

Verwarde man zorgt voor veel consternatie in Maasland

Maasland - Aan het eind van de middag is een verwarde man in een sloot tussen het Ingeland en het Hondsdraf na een lange inzet van de hulpdiensten uit het water gehaald.


Het gaat vermoedelijk om de man die al enige tijd voor onrust zorgde in Maasland, omdat hij zich verfdacht zou hebben opgehouden bij locaties waar kinderen buiten speelden. Aan agenten die de man uit het water wilden praten maakte de man kenbaar dat hij niet uit het water wilde komen.

Op verzoek van de politie zijn brandweerlieden ter plaatse gekomen, om te ondersteunen wanneer de man onwel zou raken of zou verdrinken. Om die reden werden nog eens twee ambulances en het duikteam van de Schiedamse brandweer gealarmeerd. Ook een hondengeleider is ter plaatse gekomen op verzoek van zijn collega's.

Familieleden en bekenden van de man hebben zich ingezet om de man uit het water te praten, wat ook niet tot direct resultaat leidde.

Na overleg tussen de hulpdiensten hebben enkele politieagenten zich ontdaan van niet-noodzakelijke materialen, zoals het koppel met vuurwapen en portofoon, om in een verassingsaanval te water te gaan en de man te overmeesteren. Brandweerlieden, waaronder duikers, hebben paraat gestaan om direct in te kunnen grijpen mocht de politie-actie misgaan.

De man is na de overmeestering aan land gebracht waar hij flink tegenstribbelde ondanks de handboeien die hij omhad. De ambulancebroeders die stand-by stonden hebben de man onderzocht en vervoerd naar de Opvang Verwarde Personen aan het Hoofdbureau van Politie in Den Haag.

Tijdens de inzet van de politie trok de aanwezige politiehelikopter veel aandacht, waardoor vele mensen zich inmiddels op diverse plaatsen verzamelden om 'te zien wat er te zien was', wat op bepaalde momenten de onderhandelingen bemoeilijkte.

Het is niet bekend wat de reden is dat de man in eerste instantie te water is gegaan. De agenten die te water zijn gegaan hebben op het bureau droge kleren aangetrokken.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 0091

w IMG 0094

w IMG 0090

w IMG 0101

w IMG 0102

w IMG 0109

w IMG 0118

w IMG 0120

w IMG 0127

w IMG 0134

w IMG 0137

w IMG 0140

w IMG 0150

w IMG 0154

w IMG 0161

w IMG 0169

w IMG 0163