Verwarde man met mes houdt de buurt in zijn greep | Regio15.nl

Verwarde man met mes houdt de buurt in zijn greep

Den Haag - Een verwarde man heeft vanavond voor veel opschudding gezorgd op de Maartensdijklaan.


De man stond op het balkon van een woning en dreigde zichzelf wat aan te doen. Om hem te helpen moest hij benaderd worden, maar dat betekent ook dat de politiemensen die dat gaan doen mogelijk gevaar lopen.

Om te zorgen dat zowel de verwarde man als de politiemensen geen gevaar liepen, is de 'schildenprocedure' voorbereid. Daarbij wordt degene die aangehouden gaat worden benaderd door politiemensen die zelf beschermd worden door kunststof schilden. Uiteindelijk is de bedoeling dat er niemand gewond raakt.

Familieleden van de man hebben samen met onderhandelaars van de politie hun best gedaan om hem te bewegen om zijn mes neer te leggen en naar buiten te komen, maar ook hun inspanningen hadden in eerste instantie niet het gewenste resultaat.

Uiteindelijk is besloten om niet met de schildenprocedure in te grijpen, maar om het arrestatieteam in te zetten. Rond 20:30 was het arrestatieteam ter plaatse en gingen zij zich voorbereiden op de eventuele inzet.

Rond 21:00 hebben de inspanningen van de onderhandelaars en familie van de man toch hun vruchten afgeworpen. Hij heeft zijn verzet opgegeven en de deur geopend. Hij is door 'gewone' politie agenten aangehouden; het arrestatieteam is uiteindelijk niet nodig geweest.

De man zal naar de 'opvang verwarde personen' op het hoofdbureau van politie worden overgebracht. Daar wordt hem de noodzakelijke geestelijke hulp aangeboden.

Foto's: Donny Kooistra

bJfndA.jpg

D4jNQ0.jpg

XI5zNk.JPG

5DUdu6.jpg

ev6cFc.JPG

7EYpGH.JPG

r0onuj.JPG

LiDQYi.jpg

TBjChX.jpg