Arrestatieteam ontruimt woningen en overmeestert verwarde vrouw | Regio15.nl

Arrestatieteam ontruimt woningen en overmeestert verwarde vrouw

Den Haag - Een verwarde vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een arrestatieteam in haar woning aan de Schenkweg overmeesterd.


Vrijdagavond omstreeks kwart voor elf kregen de hulpdiensten een melding van een verwarde vrouw in de woning. De vrouw kwam regelmatig op het balkon en schreeuwde naar de hulpdiensten. Ze heeft onder andere gedreigd met het opendraaien van de gaskraan en ze dreigde naar beneden te springen zodra de hulpdiensten in haar buurt zouden komen. 

De politie zette direct een groot gebied in de omgeving af. Omliggende straten werden afgesloten en alle ingangswegen van de wijk werden afgesloten. Bewoners konden daardoor niet meer naar hun woning. De brandweer heeft een 'springkussen' opgeblazen en deze onder het balkon van de verwarde vrouw geplaatst. 

Medewerkers van Stedin (netbeheerder) kwamen ter plaatse om samen met de hulpdiensten een gasexplosie te voorkomen. Een ambulance stond stand-by om eventuele gewonden direct te kunnen behandelen. 

Een aantal woningen werd ontruimd. Bewoners stonden noodgedwongen in hun pyjama op straat, waaronder jonge kinderen. De HTM heeft in overleg met de hulpdiensten een bus beschikbaar gesteld waarin de geëvacueerde bewoners konden wachten. 

Dankzij een adequate inzet, onder andere via het dak, is de vrouw uiteindelijk zonder 'problemen' overmeesterd door het arrestatieteam. De vrouw wordt overgebracht naar de Opvang Verwarde Personen (OVP). 

Video: Daan van den Ende, Donny Kooistra

Foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Bob van Keulen

ZDKu2E.JPG

lED8RU.JPG

3enPym.JPG

GLWS9N.JPG

7ROhrz.JPG

ExNGX0.JPG

yKENsn.JPG

kRKsn7.JPG

0Nv3HU.JPG

He5BlY.JPG

Thr4d0.JPG

04UQ4l.JPG

pcDe7S.JPG

rUbBvr.JPG

NtSSIH.JPG

iZYHhL.jpg

5fU51l.jpg

8UrSDK.JPG

R6RmpR.JPG

NxlbRx.JPG