Agenten redden ernstig verwarde vrouw van het ijs | Regio15.nl

Agenten redden ernstig verwarde vrouw van het ijs

Stompwijk - Agenten hebben vannacht een ernstig verwarde vrouw van het ijs gered aan de Kniplaan.


Omstreeks half elf kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er een ernstig verward persoon was weggelopen uit een instelling in Zoetermeer. Deze vrouw was dusdanig verward dat het noodzakelijk was dat zij snel werd gevonden en overgedragen aan de medische en psychische hulpverlening.

Het is voor de hulpdiensten meestal zoeken naar een speld in een hooiberg als iemand vermist is. Volgens de Politie Zoetermeer had de vrouw wel een mobiele telefoon meegenomen en op die manier werd er contact gelegd. Mondjesmaat kwam er informatie binnen en uiteindelijk wist de politie de vrouw te lokaliseren op een fietspad.

Bij het aanspreken van de vrouw zagen politieagenten dat zij een mes vast hield. De vrouw is meteen het ijs op gevlucht en ging midden op het ijs zitten. Omdat het ijs niet dik genoeg was, besloten politieagenten op haar in te praten en zelf niet het ijs op te gaan. De hulpdiensten maakten zich ernstig zorgen over de lichaamstemperatuur van de vrouw.

Ter plaatse kregen agenten slecht contact met de vrouw. Zij wilde niet van het ijs af komen. Behalve politie werden ook brandweer(duikers), een ambulance en een (politie)onderhandelaar ter plaatse gevraagd. Terwijl enkele agenten met de vrouw in gesprek waren, hebben andere agenten een "flits-actie" voorbereid. Agenten hebben het ijs betreden en hebben glijdend over het ijs de vrouw weten vast te pakken en op de grond weten te krijgen.

De vrouw is vanwege onderkoelingsverschijnselen door personeel van de ambulance onderzocht en vervolgens zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij medische en psychiatrische zorg krijgt. 

De (dappere) politieagenten hebben behalve een vies, nat en koud pak niets overgehouden aan de actie. 

Video en foto's: Nick van Mourik, Donny Kooistra en Daan van den Ende

rt6q01.JPG

MUJ3T3.JPG

woj9VU.JPG

RRS58d.JPG

pLOiqQ.JPG

ta7Cpi.JPG

Z422C1.JPG

HXPwW3.JPG