Naakte man te water (en er vandoor) sluisjes Leidschendam | Regio15.nl

Naakte man te water (en er vandoor) sluisjes Leidschendam

Leidschendam - Het wordt langzaam warmer en zonniger. Als het zo even doorgaat wordt het weer lekker weer om te zwemmen.


Maar een man besloot nabij de Leidschendamse sluisjes alvast een voorschot te nemen op het zwemseizoen. Hij ging nabij de Delftsekade te water; blijkbaar 'slechts gekleed in een rugzak'.

Na korte tijd kwam hij weer uit het water. De rugzak bleef daarbij drijvend in het water achter. Omdat hij nu toch wel erg schaars gekleed was, klopte hij aan bij een pand in de buurt, waar hij een stuk plastic aangereikt kreeg.

Met dat om zijn middel ging hij er rennend vandoor; over de Damlaan heen richting de Oude Trambaan. Tijdens de tocht trok menig passant even de wenkbrauwen op.

Via het doorsteekje bij het Veur theater kwam de man in de Rijnlandstraat terecht. De politie was inmiddels op zijn aanwezigheid geattendeerd, en kwam ook die kant op. Op de Oude Trambaan (ter hoogte van de voormalige Mitsubishi dealer) kwam de achtervolging tot een eind, en kon de man tot stoppen worden gedwongen.

Hij werd in de politiebus 'geparkeerd' totdat de bemanning van de gewaarschuwde ambulance hem even kon controleren. Daarna is hij waarschijnlijk naar de OVP; de 'opvang verwarde personen' overgebracht; daar zal hem de juiste zorg worden aangeboden. De rugzak is op de kant gehaald.

Foto's: Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

jdyBbu.jpeg

kJkelb.jpeg

zFOj2e.jpeg

d4ZJjF.jpeg

rgLJAL.jpeg

XbJVdb.JPG

sPUIyd.JPG

Bij de Delftsekade stond inmiddels een hoop brandweer, en werd de rugzak geborgen.

Video: Branko

Foto's: Branko en Sebastiaan Barel

HxyKs9.jpeg