Verwarde man aangehouden in woning aan het Hoogveen Den Haag | Regio15.nl

Verwarde man aangehouden in woning aan het Hoogveen Den Haag

Den Haag - De politie is zaterdagavond een woning van een verwarde man aan het Hoogveen binnengevallen.


Omwonenden deden rond 22:00 uur een melding bij de politie dat een man verward gedrag vertoonde en zijn woning en inboedel toetakelde. Bij aankomst van de politie was een hoop herrie te horen binnen in de woning, de man was bezig om van alles te vernielen.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse, waaronder de hondenbrigade. In eerste instantie werd geprobeerd om vanuit buiten contact te krijgen met de bewoner, maar toen er geen reactie kwam werd besloten om de woning binnen te vallen. De politie heeft de deur geforceerd en is o.a. met een schild en politiehond naar binnen gegaan. 

Zij hebben de man onder controle kunnen brengen. Een hondengeleider van de politie was daarbij genoodzaakt om zijn hond in te zetten, hij heeft de bewoner gebeten in zijn been. De man is afgevoerd naar het politiebureau en is daar behandeld aan zijn bijtwond. 

Tijdens de inval is de politiehond lichtgewond geraakt aan zijn been. Na het incident is de hondengeleider direct vertrokken om zijn hond te kunnen verzorgen aan de (lichte) verwonding.

Video & foto's: Piet de Ruyter

YL1HpZ.jpg

TVkiYe.jpg

ytmXUM.jpg

soSFKA.jpg

jhqSvG.jpg

HDnMX5.jpg

RKNq2A.jpg

CjSjJU.jpg

ooEAch.jpg