Automobilist uit water gered | Regio15.nl

Automobilist uit water gered

20120101-kop thumbt-honselers5

Honselersdijk - Een automobilist die te water was geraakt heeft zijn leven vermoedelijk te danken gehad aan enkele moedige voorbijgangers en agenten.



De automobilist, een 27-jarige man uit De Lier, reed rond 05.50 uur met een vermoedelijk flinke snelheid over de Middel Broekweg, toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, met zijn auto een naast de weg staande boom ontwortelde en tenslotte in het water terecht kwam.

Drie toevallig passerende fietsers en enkele agenten hebben geen moment geaarzeld. Zij zijn het water ingesprongen en hebben de automobilist uit de auto gehaald, na eerst een ruit van het voertuig te hebben ingeslagen.

Op de melding 'auto te water' is een groot aantal brandweervoertuigen gaan rijden. Ook twee ambulances werden gealarmeerd. Omdat de bestuurder verklaarde dat er nog iemand in het voertuig zou hebben gezeten, hebben duikers hebben het water afgezocht. Omdat de zoekactie enige tijd in beslag nam, is op voorhand het MMT gealarmeerd. Toen niemand werd aangetroffen is de komst van het MMT gecanceld.

De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd. De drie fietsers zijn naar het politiebureau vervoerd, om daar op temperatuur te komen en om bij te komen van alle belevenissen. Zij zijn daar nog onderzocht door personeel van de ambulancedienst, maar hoefden niet te worden vervoerd. De auto is door de grote kraan uit het water getakeld.

Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had gedronken. In het ziekenhuis is daarom bloed van de man afgenomen. De uitslag van de bloedtest is nog niet bekend.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Danny Botman

w-DB-Middbroekweg DSC_0751

w-DB-Middbroekweg DSC_0756

w-DB-Middbroekweg DSC_0745

w-DB-Middbroekweg DSC_0757

w-DB-Middbroekweg DSC_0763

w-DB-Middbroekweg DSC_0765

w-DB-Middbroekweg DSC_0781

w-DB-Middbroekweg DSC_0815