Omstanders redden inzittenden uit auto | Regio15.nl

Omstanders redden inzittenden uit auto

KopAutot-IMG 4957Zoetermeer - Vanavond rond 20.50 uur is er op de Meerzichtlaan, ter hoogte van winkelcentrum 'Meerzicht', een auto te water geraakt.


Volgens omstanders zou het voertuig van een nabijgelegen ijssalon zijn weggereden. In plaats van rechtsaf te gaan om de parkeerplaats af te gaan, is het voertuig rechtdoor gegaan, door het stenen muurtje heen en vervolgens over de kop in het water beland.

Hierop zijn zeven omstanders het water in gesprongen om de inzittenden, een 19-jarige Hagenaar en een 23-jarige Zoetermeerse, uit het voertuig te helpen. Brandweer en de ambulancedienst werden gealarmeerd en kwamen met veel voertuigen ter plaatse.

Duikers van de brandweer hebben het water doorzocht tot duidelijk was dat alle inzittenden uit het voertuig en op de kant waren.

De zeven 'redders' werden opgevangen bij een nabijgelegen fitnesscentrum; er zijn in totaal negen personen nagekeken op onderkoelingsverschijnselen. Alleen de 19-jarige Hagenaar moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De verkeerspolitie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het ongeval. De brandweer heeft met behulp van de grote kraan de auto uit het water gehaald.

Tekst: FotoBPR

Foto's: René Hendriks, Martijn Roggeveen en Wilbert Tintel

WMR 2825

WWT-DSC00258

WMR 2871

w-zoetermeer

w-zoetermeer2

w-zoetermeer3

w-zoetermeer5

w-IMG 4983

WMR 3085

WMR 3097

WMR 3142