Auto te water Berkel; bestuurder gevlucht | Regio15.nl

Auto te water Berkel; bestuurder gevlucht

20120623-berkel-kopt-mr 7937Berkel en Rodenrijs - Vannacht rond 00.25 uur heeft er op de Groendalseweg een eenzijdig ongeval plaatsgevonden; de bestuurder heeft de komst van de hulpverleners niet afgewacht.


Een personenauto raakte van de weg en belandde op zijn kop in een sloot. Brandweer, politie, ambulance en het Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse, omdat gevreesd werd dat er zich nog iemand in het voertuig bevond. Ook een ambulance en tankautospuit uit Zoetermeer werden gealarmeerd.

Men startte gelijk met een zoektocht in en rondom het voertuig; daarbij bleek dat de bestuurder het voertuig ongedeerd heeft kunnen verlaten en was gevlucht.

Na een grondige zoekactie bleek er niemand meer in of rond het voertuig te zijn. Met behulp van de kleine kraan van brandweer Berkel heeft men het voertuig uit het water getild.

De bestuurder van de auto is elders aangehouden en is door de politie meegenomen naar het bureau. Passanten die in afwachting van de hulpdiensten te water waren gegaan, kregen in de ambulance een plaats aangeboden om op te warmen.

De verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval.

Video: Willem Duivensteijn

Video: Ruben van Essen

Foto's: Martijn Roggeveen en Ruben van Essen

w-img 8601

w-mr 7871

w-img 8589

w-mr 7887

w-img 8614

w-img 8613

w-mr 7898

w-mr 7927

w-mr 7937

w-mr 7955