Meisje te water Jaap Edenweg | Regio15.nl

Meisje te water Jaap Edenweg

20120622-uithoft-uithof tdk 4410Den Haag - Een 12-jarig meisje is vanavond tijdens een wielertraining bij het terrein van "de Uithof" te water geraakt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.


Naast de gealarmeerde politie, ambulance en motorambulance is ook het Mobiel Medisch Team (MMT) per traumahelikopter ter plaatse geweest.

Het slachtoffer is door de hulpdiensten enige tijd gereanimeerd, waarna zij met spoed onder motorbegeleiding van de politie vervoerd is naar een ziekenhuis in Rotterdam. Hier zal zij verder behandeld worden. Over de toestand van het slachtoffer is op dit moment niets bekend.

De politie heeft een deel van het terrein waar het incident plaatsvond, alsmede een klein deel van het Uithofpark enige tijd als 'plaats delict' aangemerkt. Men heeft een uitgebreid onderzoek gehouden naar de toedracht van het incident.

Update 28-06-2012: het meisje is vanmiddag in het ziekenhuis overleden. Uit nadere informatie blijkt dat zij ten tijde van het ongeval aan het trainen was op de fiets. Haar trainers hebben haar op een gegeven moment in het water aangetroffen en zijn gelijk begonnen met reanimeren.

Video: Cees de Kleyn

Foto's: Cees de Kleyn

w-uithof tdk 4403

w-uithof tdk 4405

w-uithof tdk 4410

w-uithof tdk 4414

w-uithof tdk 4416

w-uithof tdk 4419