Zwemmer in nood Zuidelijk Havenhoofd | Regio15.nl

Zwemmer in nood Zuidelijk Havenhoofd

20120723-zuidelijkhavenhoofd-kop t-dsc 0207

Scheveningen - Maandagavond rond half twaalf rukten brandweer, politie, KNRM en de ambulancedienst uit naar het Zuidelijk Havenhoofd van de Scheveningse haven, omdat daar een zwemmer in nood was.


De man was om het havenhoofd aan het zwemmen, maar was halverwege zo uitgeput dat hij zich moest vastklampen aan de betonblokken die het havenhoofd vormen. Dit werd gezien en meteen werden de hulpdiensten gealarmeerd.

Vanaf de kazerne Den Haag-Scheveningen draait momenteel een pilot oppervlakteredding door de brandweer. Zes brandweermensen worden gealarmeerd bij een melding over een drenkeling in zee. Zij rukken uit op de momenten dat de reddingsbrigade niet op het strand aanwezig is. Tijdens zo'n melding rukt een terreinvaardig voertuig met vier mensen en een strandjeep met twee mensen uit. De strandjeep is voorzien van twee surfplanken. Hiermee kan een redding op zee tot zo'n 200 meter vanuit de waterlijn uitgevoerd worden.

Terwijl de brandweermensen zich in zee bekommerden om de zwemmer, kwam de reddingboot "Kitty Roosmaale Nepveu" van de KNRM ter plaatse. Zij hebben de zwemmer en de brandweerman aan boord genomen en aan wal gebracht. De man werd nagezien in de ambulance en is vervoerd naar een ziekenhuis.

Aan de zoek- en reddingsactie nam ook een helikopter deel van de Search and Rescue.

Foto's: Peter Hofman

w-dsc 0201

w-dsc 0202

w-dsc 0207