Auto op het ijs Prinses Beatrixlaan | Regio15.nl

Auto op het ijs Prinses Beatrixlaan

20130119-prinsesbeatrixlaan-kopt-IMG 0050

Rijswijk - De vorst van de afgelopen week is mogelijk de redding geweest voor de 37-jarige bestuurster van een personenauto.


Omstreeks tien over vijf vanmorgen reed zij over de Prinses Beatrixlaan in de richting van Delft, toen zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en ondersteboven in een sloot aan de overkant belandde. Daarbij reed zij onderweg ook nog tegen een verkeerspaal, die daardoor brak.

Haar geluk was dat de sloot dichtgevroren was en de auto daardoor voor het grootste deel boven het water/ijs uit stak. Zij kon daarom het voertuig zonder noemenswaardige problemen verlaten.

Naar aanleiding van de melding van dit ongeval was een groot aantal brandweervoertuigen gealarmeerd, waaronder twee duikwagens en de grote kraan. Ook een ambulance was op voorhand gealarmeerd. De inzet van de brandweer was echter niet nodig.

De vrouw is in de ambulance onderzocht en is daarna onder A1 naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft vervoerd. Daar is bij haar bloed afgenomen, omdat er mogelijk sprake was van alcoholgebruik. Vreugdenhil heeft de auto uit het water getakeld.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders, Erik van der Zalm

w-IMG 0046

w-IMG 0065

w-IMG 0071

w-IMG 0094

w-IMG 1513