KNRM in actie voor omgeslagen catamaran | Regio15.nl

KNRM in actie voor omgeslagen catamaran

20130928-catamaran2-kopt-IMG 8279Den Haag - Twee reddingsboten van de KNRM zijn vanmiddag voor de Scheveningse kust in actie gekomen voor een omgeslagen catamaran.

Het Kustwachtcentrum kreeg even over half drie de melding dat ongeveer twee mijl uit de kust een catamaran met twee opvarenden zou zijn omgeslagen.

Hierop heeft het Kustwachtcentrum gelijk de reddingsboot Kitty Roosmaale Nepveu en het kusthulpverleningsvoertuig uit Scheveningen en de reddingsboot George Dijkstra uit Ter Heijde gealarmeerd.

Bij de catamaran aangekomen, zaten de twee opvarenden ongedeerd op de romp van hun vaartuig. Zij zijn tijdelijk aan boord genomen van de George Dijkstra, terwijl bemanningsleden van de Kitty de catamaran weer om hebben gekeerd. Hierna zijn de twee opvarenden van de catamaran weer aan boord van hun vaartuig gegaan.

Zijn zijn door de George Dijkstra terug naar het strand van Monster gesleept, omdat de catamaran problemen had met de tuigage. Omdat er water in een drijver was gekomen, is de catamaran door het kusthulpverleningsvoertuig van Ter Heijde op het droge getrokken. Bij het incident raakte niemand gewond.

En voor degenen die de KNRM een warm hart toedragen: die kunnen nog altijd 'redders aan de wal' gebruiken.

Foto's: KNRM Ter Heijde en Ruben van Essen

w-IMG 2088

w-IMG 8277

w-IMG 8279

w-IMG 8281

w-foto1

w-foto4

w-foto5

w-IMG 8286