Grote zoekactie naar vermiste bejaarde vrouw | Regio15.nl

Grote zoekactie naar vermiste bejaarde vrouw

KopDrenkelingt-DSC 4482Den Haag - Vanavond is er door de hulpdiensten een grote zoekactie op touw gezet na de vermissing van een bejaarde vrouw in zee.

Omstreeks zeven uur vanavond kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat een verwarde bejaarde man in Kijkduin had aangebeld bij een woning, met de mededeling dat zijn vrouw vermist was in de zee ter hoogte van de Zandmotor.

De man en zijn vrouw waren omstreeks zes uur gaan zwemmen in zee, waarna de man alleen uit het water was gekomen. De man is met lichte onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis vervoerd.

Brandweer, reddingsbrigade, KNRM en de politie werden gealarmeerd om op het strand en op zee naar de vrouw te zoeken. Vanuit de lucht werd de zoekactie ondersteund door een politiehelikopter en later door een Search and Rescue helikopter. Er werd in eerste instantie gezocht in het gebied tussen het noordelijk deel van de Zandmotor en Kijkduin. Later is het zoekgebied in noordelijke richting uitgebreid tot Scheveningen. Het zoeken werd bemoeilijkt door golven van wel twee meter hoog.

De KNRM voer uit met reddingsboten uit Ter Heijde, Scheveningen, en Katwijk. Ook de reddingsbrigades van 's-Gravenzande en Monster verleenden assistentie. De hulpdiensten schaalden rond kwart voor acht op naar GRIP1 om de zoekactie beter te coördineren. Hiervoor werd de commando-haakarmbak van de Veiligheidsregio Haaglanden geplaatst op het Deltaplein in Kijkduin.

De vrouw werd omstreeks negen uur gevonden op het strand bij Ter Heijde en bleek te zijn overleden. Hierop is de zoekactie beëindigd en is afgeschaald naar Grip 0.

Video: Danny Botman en Sander Paardekooper

Foto's: Danny Botman, Nick vd Toorn en Sander Paardekooper

w-DSC 4429

w-DSC 4446

w-DSC 4453

w-DSC 4477

w-IMG 9352

w-IMG 9387

w-DSC 4478

w-DSC 4482

w-SBF 0515

w-SBF 0522

w-SBF 0535