Auto te water Hoek van Holland | Regio15.nl

Auto te water Hoek van Holland

20140208-haakweg-kopt-IMG 9021Hoek van Holland- In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een auto na een achtervolging te water geraakt op de Haakweg.


Het ongeval vond plaats rond tien over twee en de hulpdiensten rukten massaal uit. De bestuurder zat nog in de auto die ondersteboven in de sloot lag. Agenten die als eerst ter plaatse kwamen hebben de man uit het water gehaald.

Het ingevlogen traumateam en ambulancepersoneel ontfermden zich over het slachtoffer. De brandweer uit Schiedam die met een duikteam ter plaatse kwam, heeft gezocht naar eventueel andere slachtoffers, maar er was niemand anders in het voertuig. De bestuurder is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De aanleiding bleek een achtervolging vanwege het rijgedrag van de man, hij haalde meerdere auto's in en negeerde een dubbele doorgetrokken streep. De bestuurder brak de inhaalpoging af toen hij de politiewagen zag en bleef vervolgens netjes achter de surveillancewagen rijden. Hij sloeg plotseling af, waarop de agenten keerden en achter de auto aangingen.

De bestuurder ging er met zeer hoge snelheid vandoor. De auto liep op de Haakweg zelfs uit, terwijl de politiewagen al 110 kilometer per uur reed. Daar troffen zij de auto aan in de sloot, waarna de man uit zijn benarde positie bevrijd werd.

Bij de hulpverlening is de ambulancedienst uit regio Haaglanden ingezet.

Foto's: Michael Oosterwaal

w-IMG 9021

w-IMG 9024

w-IMG 9028

w-IMG 9055

w-IMG 9031

w-IMG 9060