Gered na nachtelijke zwempartij | Regio15.nl

Gered na nachtelijke zwempartij

20140626-zwarteweg-kopt-IMG 4374Den Haag - Als afsluiting van een drinkgelag een partijtje zwemmen bleek vannacht toch niet zo'n goed idee.


Een ietwat benevelde man besloot vannacht rond vier uur om het water tussen Oranjebuitensingel en Zwarteweg, ter hoogte van de Bezuidenhoutseweg, niet zoals een ieder via de brug over te steken, maar om de afstand zwemmend af te leggen.

Een verfrissend en bovenal ontnuchterend idee, ware het niet dat de man één ding over het hoofd had gezien: hoe kom ik weer op de kant? Dus zat er voor de man niets anders op dan om hulp te roepen. Na enige tijd werd zijn hulpgeroep gehoord door een voorbijganger en werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Dat betekende dat een stuk of 12 brandweermensen, twee man ambulancepersoneel en een aantal politiemensen in actie moest komen. Twee duikers zijn het water in gegaan en hebben de man in een redbak gelegd, die vervolgens door de hoogwerker op de kant werd gehesen. De man is vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis vervoerd.

Let dus op, want een oud Hollandsch spreekwoord zegt niet voor niets 'Gaat de kortste weg via het water? Bezint eer gij begint, want u wordt vast wakker met een kater!'

Video en foto's: Ivar Gieles

w-IMG 4348

w-IMG 4364

w-IMG 4368

w-IMG 4370

w-IMG 4374

w-IMG 4377

w-IMG 4386

w-IMG 4393