Met de auto door het verse ijs | Regio15.nl

Met de auto door het verse ijs

Den Haag - Het ijs in de sloot naast de Donau was vannacht snel gebroken.


Een automobilist, komende vanaf de parkeerplaats bij het ADO-stadion, is bij de kruising met de Donau rechtdoor gereden, recht in de sloot die net was voorzien van een vers laagje ijs.

Gezien de temperatuur en het feit dat de auto deels in het water lag heeft dit op de alarmcentrale alle bellen doen rinkelen en werden brandweer- en politievoertuigen ter plaatse gestuurd.

Om nog onduidelijke reden is de bestuurder er na zijn duik direct vandoor gegaan. Nog voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, was de bestuurder verdwenen. Mogelijk had de bestuurder na het gewonnen duel tegen FC Twente tijdens de derde helft van de wedstrijd te diep in het glaasje gekeken.

De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van het voertuig. Brandweerlieden hebben met een lier de auto op de kant getrokken, zodat er geen vloeistoffen van het voertuig in het water konden stromen. Berger Vreugdenhil heeft het voertuig daarna afgevoerd.

Update 13:00: De politie heeft naar aanleiding van getuigenverklaringen een onderzoek ingesteld naar de inzittende(n) van het voertuig. Dit onderzoek leide naar een woning in Voorburg. Aldaar troffen agenten een man (49) en een vrouw (41) aan met natte kleding. Beiden zijn door de politie aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval. Na onderzoek bleek dat beide personen onder invloed van alcohol waren op het moment van de aanhouding.

Video en foto's: Rene Hendriks

w PEEN4754

w PEEN4755

w PEEN4755 2

w PEEN4756

w PEEN4757

w PEEN4759

w PEEN4771

w PEEN4772