Zoektocht naar zwemmer in zee | Regio15.nl

Zoektocht naar zwemmer in zee

Wassenaar - De hulpdiensten hebben vanmiddag met man en macht gezocht naar een vermiste zwemmer in zee, ter hoogte van de Wassenaarse Slag.


De melding was serieus: een kitesurfer had een zwemmer daadwerkelijk onder water zien verdwijnen. Daarom werd 'alles op alles gezet' om deze zwemmer te vinden. Een NHV helikopter afkomstig uit de Pistoolhaven in Rotterdam zocht vanuit de lucht, de KNRM uit Scheveningen en Katwijk en de reddingsbrigade van Den Haag en Wassenaar vanaf het water alsmede vanaf het strand. Ook het kustdetachement van de politie nam deel aan de zoekactie vanaf het strand.

Probleem is dat de zee vrij ruw was. Door de hoge golven zou het moeilijk zijn 'een hoofdje' te zien.

De reddingsbrigade is met meerdere lange ketens van mensen door de branding gaan lopen, om die te doorzoeken. De reddingsbrigades waren vlak voor de kust aan het zoeken op vier waterscooters. De KNRM was met twee schepen iets verder in zee bezig.

Anderhalf uur na aanvang, rond half drie, werd de zoekactie beëindigd; er was toen nog niemand gevonden. Er waren ook geen aanwijzingen dat er iemand vermist zou zijn.

Lees hier het reddingrapport van de KNRM over dit incident.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Herman van der Woude
w Wassenaarse Slag 2

w Wassenaarse Slag 1.2

w IMG 2684

w IMG 2695 resized

w Wassenaarse Slag 1

w Wassenaarse Slag 3

w IMG 2723

w Wassenaarse Slag 4

w Wassenaarse Slag 8

w IMG 2727

w Wassenaarse Slag 5

w IMG 2744

w Wassenaarse Slag 7

w Wassenaarse Slag 9