Studente verdrinkt na val van boot Rotterdamseweg Delft | Regio15.nl

Studente verdrinkt na val van boot Rotterdamseweg Delft

Delft - De brandweer heeft aan het begin van de nacht groots ingezet op de redding van twee vrouwen in het water bij de Rotterdamseweg.


Rond middernacht werden brandweer, ambulance en politie massaal naar de Rotterdamseweg gestuurd nabij De Nieuwe Haven. Daar bleken twee vrouwen in het water te zijn gevallen. De twee waren aanwezig op een feest van basketbalvereniging Punch op een nabijgelegen boot 'Voorwaarts' van rugbyvereniging 'Thor', die als clubhuis dienst doet.

Ter ondersteuning van de hulpdiensten uit onze eigen regio werden de duikers van kazerne Schiedam en het Mobiel Medisch Team (MMT) vanaf Rotterdam/The Hague Airport gealarmeerd.

Voorbijgangers hebben het eerste slachtoffer uit het water gered. Zij was bij bewustzijn en is met onderkoelingsverschijnselen opgevangen in de ambulance en daarna met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. 

Even over half één is een tweede slachtoffer, na ongeveer vijftien minuten zoeken, uit het water gehaald door brandweerduikers. Zij is onder de bot gevonden. Deze drenkeling was niet aanspreekbaar, en moest gereanimeerd worden. Ook dit slachtoffer is met spoed vervoerd; de arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) is met het personeel van de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Zij verkeer in zorgwekkende toestand.

Ongeveer 50 -erg geschrokken- feestgangers zijn in het nabijgelegen voormalige YesDelft-gebouw opgevangen. Een gedeelte van die groep feestgangers zijn later met een bus van de HTM naar het politiebureau gebracht; om bij te komen en om hun verklaring op te nemen.

Update 7-3: De vrouw die na enige tijd uit het water gehaald is, is overleden. Het gaat om een 26-jarige studente uit China, zij studeerde aan de Technische Universiteit (TU) Delft. Haar ouders zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Video: Donny Kooistra

UXaYtH.JPG

Hi3e7g.JPG

w IMG 1116

wG8pfj.JPG

YFE63d.JPG

WpIPSX.JPG

TZtDs9.JPG

x15Wz5.JPG

jJ3YcG.JPG

qQlgAJ.JPG

w IMG 1123

w IMG 1125

S5OrDa.JPG

99gRUh.JPG

u0WPAq.JPG

w IMG 6060

w IMG 6064

w IMG 6065

vxBU9E.JPG

w IMG 1175

w IMG 1180

w IMG 1182