Meisje komt in het water terecht aan het Neogotiekhof | Regio15.nl

Meisje komt in het water terecht aan het Neogotiekhof

Nootdorp - Een meisje van 16 maanden oud is vanmiddag door haar moeder gereanimeerd nadat zij in het water achter de huizen op het Neogotiekhof terecht kwam.


Het meisje is in een klein moment van onoplettendheid naar buiten gelopen omdat haar broertje van acht jaar het tuinhekje had open laten staan toen hij Pokemons ging vangen, terwijl de moeder elders in het huis bezig was.

Toen de moeder drie minuten later beneden was, stond de tuindeur open en was het meisje verdwenen. De moeder vond haar direct in de sloot naast het huis en heeft haar eruit gehaald en succesvol gereanimeerd.

Gezien de melding 'klein kind' en 'verdrinking' werden er meerdere ambulances, politievoertuigen en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd. Omdat de dichtsbijzijnde beschikbare helikopter uit Groningen moest komen, is de komst daarvan uiteindelijk niet afgewacht en is de ambulance gaan rijden.

Het kind is met spoedbegeleiding van politiemotoren naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.

Volgens de vader maakt het meisje het momenteel naar omstandigheden wel, en mag zij naar verwachting later vandaag het ziekenhuis verlaten.

Foto's: Rene Hendriks
Fm4MQQ.JPG

fR7ZWY.JPG

Nwnra3.JPG

JpYY82.JPG