Scootmobiel met man en vogel te water van Vredenburchweg | Regio15.nl

Scootmobiel met man en vogel te water van Vredenburchweg

Rijswijk - Langs de van Vredenburchweg is vanmiddag (vlakbij de Prinses Beatrixlaan) een scootmobiel te water geraakt.


De bestuurder was vanuit Rijswijk onderweg naar Delft en reed met een vogelkooi tussen zijn benen (en met een vogel daarin). De man is omstreeks kwart voor drie met zijn scootmobiel te water geraakt, en kopje onder geweest.

Omstanders zagen het gebeuren en hielpen de bestuurder op de kant. Inmiddels was naast politie en ambulance ook de brandweer gealarmeerd, maar de brandweer is aanrijdend weer afbesteld. De bestuurder is ontdaan van zijn natte kleding en in isolatiefolie op de brancard geholpen. Aangezien de man verbaal agressief naar de hulpverleners reageerde, is voor de zekerheid een agent meegereden toen de bestuurder per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De scootmobiel lag op zijn kop in het water, en de vogelkooi is gedeeltelijk te water terecht gekomen. De vogel zat echter nog in het droge stuk kooi en maakte het prima. Politiemensen hebben de vogelkooi uiteindelijk losgekregen, waarna deze is overgebracht naar het politiebureau. De dierenambulance is in kennis gesteld om de vogel daar op te halen. De politiekraan heeft de scootmobiel uit het water getild.

De bestuurder heeft ter plaatse een blaastest ondergaan, maar deze was niet geslaagd. De aangebroken fles whisky in zijn tas doet wel het een en ander vermoeden.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Vredenburch SBF51569

w Vredenburch SBF51573

w Vredenburch SBF51577

w Vredenburch SBF51579

w Vredenburch SBF51581

w Vredenburch SBF51584

w Vredenburch SBF51588

w Vredenburch SBF51594

w Vredenburch SBF51603

w Vredenburch SBF51607

w Vredenburch SBF51611

w Vredenburch SBF51616

w Vredenburch SBF51624