Inzittenden auto te water kiezen het hazenpad | Regio15.nl

Inzittenden auto te water kiezen het hazenpad

De Lier - Om verschillende redenen zijn de hulpdiensten nooit blij als betrokkenen er na een ongeval vandoor gaan.


Ten eerste levert dat vaak onnodige zoekacties op, omdat de hulpdiensten het zekere voor het onzekere moeten nemen. Bovendien valt bijvoorbeeld alcohol- en/of drugsgebruik door de bestuurder - vaak een achterliggende reden om te vluchten na een ongeval - niet meer c.q. moeilijker vast te stellen.

Het wordt helemaal kwalijk als in een dergelijke situatie gewonden aan hun lot worden overgelaten. Niet voor niets dat dit wordt aangemerkt als een misdrijf.

Zo erg was het vanochtend aan de Scheeweg, waar even voor half elf door onbekende oorzaak een auto te water raakte, gelukkig niet. Maar dat de inzittenden van de auto het hazenpad kozen leverde de hulpdiensten wel veel onnodig werk op.

Meerdere brandweervoertuigen uit het Westland, Delft en Maassluis en politie-eenheden werden met spoed richting Scheeweg gedirigeerd. Daar trof men dus een verlaten auto aan in het water en de inzittenden waren in geen velden of wegen te bekennen.

Brandweermensen hebben het water rond de auto doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld. Of de inzittenden zich inmiddels hebben gemeld is nog onbekend.

Foto's: Lucien de Vries

w DSC 7299

w DSC 7300

w DSC 7301

w DSC 7302

w DSC 7303

w DSC 7305

w DSC 7309

w DSC 7311

w DSC 7313

w DSC 7322