Bakfiets met 4 kinderen te water Oostvlietweg | Regio15.nl

Bakfiets met 4 kinderen te water Oostvlietweg

Leidschendam - Vandaag raakte een vrouw op haar bakfiets - met daarin meerdere kinderen - te water op de Oostvlietweg.


In de bakfiets zaten 4 kinderen; twee van naar schatting een jaar of 4 en 2 baby's. De laatste twee zaten vast in een zitje en beschut onder een plastic zeiltje, en verdwenen dus met de bakfiets mee onder water.

Twee 69-jarige vissers die even verderop zaten, grepen direct in, sprongen in de Vliet en haalden de slachtoffers uit het water. Een toevallig passerende automobiliste nam daarna de zorg voor de kinderen over. Na de melding kwamen ambulances en politie met spoed ter plaatse. Ook een traumahelikopter is geland ter ondersteuning van de ambulancedienst. Inmiddels had de passerende automobiliste een op eerste gezicht levenloze baby weer tot leven weten te wekken door het toepassen van reanimatie.

Hoe de vrouw met haar bakfiets te water kon raken is nog onbekend. Zij is de moeder van twee van de kinderen, en paste op de andere twee.

Twee slachtoffers zijn per spoedambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, een derde slachtoffer is zonder spoed vervoerd. De bestuurster van de Peugeot is in één van de ambulances meegereden met een baby op haar buik, om het kind op die manier warm te houden.

De Oostvlietweg is ter hoogte van het Leidschendammerhout afgesloten. De VOA gaat onderzoeken hoe de bakfiets te water is geraakt. Volgens de beide vissers reed er geen auto op dat moment, dus het lijkt in ieder geval geen mislukte uitwijkmanoeuvre. Mogelijk is een technisch defect de oorzaak.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Roy Wolters

DDE1Pc.JPG

kybPXD.JPG

y3ycRN.JPG

iJ9Ncq.JPG

n6a9Vt.JPG

bBZGey.JPG

N9DKTy.JPG

jL58aB.JPG

p50ppQ.JPG

hO7YI8.JPG

chMOIt.JPG

tepMMu.JPG

TICDbG.JPG