Dappere mannen redden vrouw uit het ijskoude water | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dappere mannen redden vrouw uit het ijskoude water

Den Haag - Twee dappere mannen hebben zaterdagmiddag een verwarde oudere vrouw uit het water aan de Troelstrakade gered.


De oudere vrouw had haar scootmobiel bij het water neergezet en sprong vervolgens het ijskoude water in. Twee omstanders (die elkaar niet kenden) twijfelde geen moment en sprongen het ijskoude water in om de vrouw te redden.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de vrouw in eerste instantie opgevangen in een politieauto totdat de ambulance ter plaatse was. Ambulancepersoneel heeft de vrouw verzorgd en heeft haar vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Eén van de twee mannen is met spoed naar het politiebureau gebracht zodat hij zich daar kon douchen en opwarmen. De andere man woonde vlakbij en is naar huis gegaan. De scootmobiel van de vrouw is door een politiebus meegenomen naar het politiebureau.

Update 06 december:

De politie heeft dinsdagavond een van de redders, Tsjalling, op Bureau De Heemstraat ontvangen en begroet door de teamchefs Ton en René en Diana, een van de agenten die als eerste ter plaatse was. Nadat zij hem uitgebreid spraken over zijn bijzondere optreden, werd hij uitgebreid bedankt met een bloemetje en een mooie pennenset. De tweede redder kon helaas niet aanwezig zijn. Meer informatie op ds Facebook pagina van Politie de Heemstraat: https://www.facebook.com/PolitieDeHeemstraat/posts/962175890582894:0

Foto's en video: Donny Kooistra

WnJDVW.jpeg

y6UW4Z.JPG

rlaUjo.JPG

CCbVxf.JPG

bdQBSn.JPG

xfhzBt.JPG

wrqwyC.JPG

9gC6N3.JPG

e6Ni6Q.JPG