Middel duikalarm ivm auto te water Fijnjekade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middel duikalarm ivm auto te water Fijnjekade

Den Haag - Op de Fijnjekade is vanmiddag een auto te water geraakt; de brandweer heeft opgeschaald naar 'middel duikalarm'.


Ongeveer rond half zes werd de brandweer gealarmeerd voor een auto te water aan de Fijnjekade.

Hierop zijn meerdere brandweervoertuigen, waaronder twee duikteams, ter plaatse gegaan. Ook een ambulance is gealarmeerd. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht tijdelijk ondersteuning geboden.

Ter plaatse bleek er inderdaad een auto onder het water te liggen, met de lichten nog aan. Beide duikteams zijn ingezet bij het zoeken naar en/of bevrijden van eventuele inzittende(n); de brandweer schaalde daarom op naar 'middel duikalarm'.

Na een korte zoekactie onder water bleek dat er zich niemand in de auto bevond en de deuren van de auto nog dicht waren. Ook een zoekactie in de directe omgeving van de auto leverde niets op.

Hierop is de inzet van de duikers beëindigd. Het bleek dat de auto waarschijnlijk op de kant stond en het water in is gerold. Dat werd kort daarna bevestigd toen de eigenaar zich (droog en wel) bij de politie op de kant meldde.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft samen met een particuliere duikploeg de auto uit het water getakeld. De auto is zeer waarschijnlijk total-loss en zal worden afgevoerd.

Video en foto's: Sander Paardekooper

4pnyd8.JPG

4D4TzA.JPG

xHn3EM.JPG

bgAiAq.JPG

rCetID.JPG

MeIMK1.JPG

814LeZ.JPG

N2qkr8.JPG

mRc4RI.JPG

6coA52.JPG

hFbyYj.JPG

HPGChZ.JPG

W0omBn.JPG

1p16PD.JPG

zI6Rp3.JPG

6IFcH0.JPG

q1PdrX.JPG

ChFsfq.JPG