Auto te water na bizar ongeval Soestdijksekade, bestuurder overleden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto te water na bizar ongeval Soestdijksekade, bestuurder overleden

Den Haag - De bestuurder van een personenauto is rond middernacht overleden nadat hij met zijn auto te water was geraakt langs de Soestdijkdekade.


Omstreeks kwart voor twaalf reed de bestuurder over de Troelstrakade in de richting van de Soestdijksekade, waar hij op het Veluweplein met een (te) hoge snelheid van de weg raakte. Via een bankje, een muurtje en een boom kwam de auto in het water terecht.

Direct zijn een aantal omstanders op de auto gesprongen om de bestuurder uit zijn auto te halen, maar de auto verdween vrij snel onder water. Een agent en een ambulancechauffeur (in vrije tijd) zijn hierop het water in gesprongen met een poging om de bestuurder te redden.

Behalve de brandweer, politie en 2 ambulances, werd ook de traumahelikopter met het MMT ter plaatse gestuurd. De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse en heeft de reddingsactie overgenomen. Even later lukte het de brandweerduikers om de man uit de auto te halen, waarna hij door hulpverleners werd gereanimeerd.

Brandweerduikers zijn verder gaan zoeken of er eventueel nog meer passagiers in de auto zaten, maar na enkele zoekslagen is er verder niemand aangetroffen. De brandweer schaalde op naar Middel Duikalarm in verband met de inzet van 2 duikteams.

De reanimatie mocht niet meer baten, de bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De VOA is ter plaatse en doet (sporen)onderzoek naar het ongeval.

Update 18 april: het dodelijke slachtoffer is een 22-jarige man uit Den Haag.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende, Roy Wolters en Olav Spa

8NKu5Y.JPG

VKIfye.JPG

zA5RWp.JPG

JBZa0M.JPG

TOimSn.JPG

HkT5OB.JPG

7c1wnw.jpeg

dLCf2c.JPG

0Ud8ol.jpeg

VqsLf8.JPG

1ka0Hu.jpeg

abWMvh.jpeg

IqEZ8t.JPG

Uq839V.JPG

71cY31.JPG

4pbSQt.JPG

OQ5YsX.JPG

o2s3nR.JPG