Auto raakt te water Honderdland | Regio15.nl

Auto raakt te water Honderdland

Maasdijk - Hoeveel pech kan je hebben, als auto ?


Een oud model Golf raakte midden in de nacht te water aan het Honderdland. Maar de inzittenden besloten er daarna vandoor te gaan en hun trouwe vierwieler in de koude kille sloot aan zijn lot over te laten.

Probleem is daarbij ook dat de gewaarschuwde hulpdiensten geen idee hebben of er mensen in de auto zitten, en of er eventueel inzittenden uit de auto geslingerd zijn. In zo'n geval kunnen ze dus niet anders doen dan met brandweerduikers aan het zoeken gaan.

Na een langdurige (en achteraf zinloze) zoekactie bleek dus dat er geen slachtoffers in het water lagen. De grote kraan van de brandweer heeft de auto daarna uit het water getakeld, om op die manier milieuschade door uitstromende vloeistoffen te voorkomen.

De 19-jarige bestuurder was onder invloed van alcohol. Hij had de auto bovendien zonder toestemming of medeweten van de eigenaar (een vriend) 'geleend'. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, maar de vriend heeft besloten geen aangifte te doen van de diefstal van zijn auto. Desondanks zal hun vriendschap wel een deukje hebben opgelopen.

Foto's en video: v/d Ende

fQe0g6.jpeg

uUZ1Gx.jpeg

9oMMxi.jpeg

t1LtTt.jpeg

cxoSFY.jpeg

vgzPLJ.jpeg

ouEqiE.jpeg

K0Z0Kh.jpeg

lchho5.jpeg

QHCij3.jpeg

M25tAP.jpeg

0oDBfc.jpeg

Xi4n5p.jpeg