Lichaam vermiste kitesurfer Scheveningen gevonden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lichaam vermiste kitesurfer Scheveningen gevonden

 Scheveningen - Het lichaam van de vermiste kitesurfer is zondagochtend bij het Zuidelijk Havenhoofd gevonden.


Zaterdagavond omstreeks 17:15 uur hebben de hulpdiensten een grote zoekactie gehouden naar de vermiste kitesurfer. De kitesurfer was zaterdagmiddag met zijn dochter gaan kitesurfen voor de kust van Scheveningen. Zijn dochter ging eerder naar huis, maar sloeg alarm toen haar vader niet meer thuis kwam.

De hulpdiensten hebben alles op alles gezet om de vermiste kitesurfer te vinden. Er werden onder andere twee helikopters ingezet. De zoekactie werd na ruim vier uur gestaakt. De hulpdiensten zouden zondagochtend de zoekactie hervatten. 

Het lichaam van de vermiste kitesurfer is vanmorgen rond 08:30 door een hardloper samen met de politie tussen de rotsblokken bij het Zuidelijk Havenhoofd gevonden. Zij hebben daarop meteen versterking van onder andere de brandweer opgeroepen. Het lichaam werd tussen de basaltblokken van het Zuidelijk Havenhoofd aangetroffen. 

Hulpdiensten hebben het lichaam onder barre weersomstandigheden geborgen. Het zou om een 53-jarige man gaan. Meer informatie over de identiteit van de vermiste kitesurfer is vooralsnog niet bekend. 

Foto's en video: Daan van den Ende en Fred van der Ende

ONOBlR.JPG

pzPrXn.JPG

mtQS46.JPG

sIiZBR.JPG

d4JQNT.JPG

dCGtjF.jpeg