Twee mannen verdronken in zee Wassenaarse Slag | Regio15.nl
DutchEnglish

Twee mannen verdronken in zee Wassenaarse Slag

Wassenaar - In zee voor de Wassenaarse Slag zijn zondagavond twee zwemmers verdronken. De slachtoffers zijn door hulpdiensten uit het water gehaald en op het strand gebracht.


Het gaat volgens de politie om twee Poolse mannen. De reddingsboten "Edith Grondel" en de "Kitty Roosmaale Nepveu" zijn voor de kust nog enige tijd op zoek geweest naar een mogelijk derde slachtoffer. Om hen daarbij te ondersteunen is ook een kustwacht SAR helikopter opgeroepen; rond 19:30 was deze helikopter ook ter plaatse boven het incident. KNRM, reddingsbrigade en kustwacht zochten 'op linie' de zee af, terwijl intussen op het strand de medische hulpverlening doorging. 

Het ging om een groep van 5 zwemmers die op het strand was, en vanaf daar een stuk was gaan zwemmen. Een aantal van hen is dus in problemen gekomen. Voor de medische hulp aan de slachtoffers is in eerste instantie de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Toen de traumahelikopter Rotterdam klaar was bij de verdrinking op het Zuiderstrand, kwam deze ook ter assistentie naar de Wassenaarse Slag.

Het incident speelde zich af in zee ter hoogte van strandpaviljoen 'Sport'. Tien minuten eerder was er ook een zwemmer op het Haagse Zuiderstrand in problemen gekomen en overleden. Het is nog onduidelijk of er verband is tussen de incidenten, maar het is op zijn minst opvallend.

Video en foto's: Herman van der Woude

m9PPr8.JPG

eMCMql.JPG

GSlJ7t.JPG

eVkkea.JPG

4fLhMD.JPG

G7LH9x.JPG

tQCeqB.JPG

GsKXU7.JPG

PyvUE5.JPG

DlpFPy.JPG

n4562Q.JPG

bpdkjX.JPG

HaIQH9.JPG

f2YXYa.JPG

cJqfLN.JPG

KkmnDd.JPG

qKyLkG.JPG

J1Sptn.JPG