Grote zoekactie naar vermiste Poolse man | Regio15.nl

Grote zoekactie naar vermiste Poolse man

Monster / Ter Heijde - Rond 19:30 kwam er een alarmerend telefoontje bij de alarmcentrale binnen.


Een groep had de nazomerdag op het strand ter hoogte van strandtent "Moments Beach" doorgebracht. Op een gegeven moment was in ieder geval één man (van Poolse afkomst) gaan zwemmen; zijn vrienden hebben hem de zee in zien gaan.

Toen hij drie uur later nog niet teruggekeerd was, vond men het wat vreemd, en werden de hulpdiensten gebeld. Die startten gelijk een grote zoekactie. Met behulp van boten van de KNRM en kleinere boten en waterscooters van de reddingsbrigade werd het stuk zee ter zuiden van Moments Beach doorzocht.

Probleem was alleen dat er inmiddels al drie uren verstreken waren, waardoor het zoekgebied gelijk een stuk groter werd. Daarom werd ook een helikopter van de kustwacht opgeroepen; om op die manier ook snel en vanuit de lucht te kunnen zoeken.

Ook vanaf het strand werd gezocht. Met de KHV trucks langs de waterlijn werd er gespeurd om te zien of men de man kon zien.

De redders hebben een aantal uur 'op linie' het water doorzocht, maar de vermiste man is niet aangetroffen. Rond 21:15 werd het te donker om nog wat te kunnen zien, en is de zoektocht gestaakt.

Op 21 juli kwamen nog 2 Poolse zwemmers om in zee bij de Wassenaarseslag. Vrijwel op hetzelfde moment verdronk ook nog een Duitse toerist bij het Zuiderstrand.



Foto's: Fred van der Ende, Rene Hendriks

5b5JA8.jpeg

JWTxXq.jpeg

ZiKJo0.jpeg

EcUBzt.jpeg

LOMNnS.jpeg

Lo2XEz.jpeg

oMnkzU.JPG

N6iqFW.jpeg

Th3XUw.JPG

YCisQF.JPG

SqmjPn.jpeg

HiraMc.JPG

CthXpj.JPG

L5S5Cc.jpeg

eObHKn.JPG

44ZraX.JPG

KZMETj.JPG

Q3lp8U.JPG

jgOXgb.JPG