Nog 3 lichamen gevonden na drama in Scheveningen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Nog 3 lichamen gevonden na drama in Scheveningen

Scheveningen - Bij het drama voor de kust van Scheveningen zijn in totaal vijf personen overleden.


De hulpdiensten hebben gisteravond meerdere watersporters uit het water gered. Twee daarvan zijn nog gereanimeerd, maar zijn desondanks helaas ter plaatse overleden. Een derde is met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. 

In eerste instantie was zeker dat er nog één watersporter was vermist; en mogelijk meerdere. Gisteravond is de zoekactie omstreeks 22:45 uur gestaakt omdat het te donker werd. Agenten hebben vannacht de kustlijn nauwlettend in de gaten gehouden.

Dinsdagochtend liet een woordvoerder van de politie Den Haag weten dat er, op basis van onderzoek, inderdaad nog drie personen worden vermist. Vanmorgen is om 06:00 uur de zoekactie hervat. Het zoeken wordt ook nu weer bemoeilijkt door de dikke laag schuim die op het water drijft.

Update: Er zijn inmiddels twee personen uit het water gehaald; een derde is gezien maar nog niet geborgen. Het dodental komt daarmee op 5 (met de twee slachtoffers die gisteravond al uit het water gehaald zijn).

De hulpdiensten zetten de zoektocht voort. Daarbij worden er allerlei onbeheerde kite- en surfboards gevonden in de branding. Er wordt verzocht of de eigenaren daarvan contact op willen nemen, zodat uitgesloten kan worden dat de eigenaren daarvan ook in problemen gekomen zijn.

Video en foto's: Daan van den Ende

gbIvlH.JPG

PkSRDS.JPG

iDj0yu.JPG

p6bsRM.JPG

CDNySp.JPG

jHTWZ0.JPG

zP1cMe.JPG

nkjJre.JPG

ZrtzJW.JPG

iPD2h7.JPG

ROalf6.JPG

6GHAc0.JPG

VDfjPT.JPG

20YkjU.JPG

owM8LP.JPG

hocD3u.JPG

KZk1ht.JPG

lubhVE.JPG

4qlOgV.JPG

xSCFFN.JPG

mvcJNr.JPG

DCVJTx.JPG

tVaiTI.JPG

xg36H7.JPG

j97qTT.JPG

34NHGZ.JPG

ZbSMkm.JPG

ZAVcWo.JPG

o61Zfj.JPG

1XpPa8.JPG