Auto te water aan de Voorweg; bestuurder aangehouden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto te water aan de Voorweg; bestuurder aangehouden

Zoetermeer - Vannacht is op de Voorweg een auto te water geraakt; de bestuurder ervan bleek onder invloed te hebben gereden.


Rond tien voor half twee werden de hulpdiensten ervan op de hoogte gesteld dat op de kruising Meerzichtlaan/Voorweg een auto het water in was gereden. Daarbij was een lantaarnpaal omver gereden.

Ter plaatse troffen de hulpverleners inderdaad een auto in het water aan. Op de kant stond een doorweekte man die verklaarde dat hij niet de bestuurder was. De brandweer is toen in het water op zoek gegaan naar de bestuurder.

Bij de zoekactie zijn twee duikteams ingezet en daarom is opgeschaald naar 'middel duikalarm'. Er bleek echter niemand in het water te liggen.

Agenten vertrouwden de zaak niet en hebben de persoon laten blazen en een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat de man onder invloed verkeerde van alcohol en drugs.

Hij is meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij de autosleutel in zijn jaszak had zitten. Er is bloed bij de man afgenomen en dat zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohoil en drugs.

Voorts is gebleken dat de man dit jaar al drie keer eerder was aangehouden voor het rijden onder invoed en dat zijn rijbewijs reeds ongeldig was verklaard door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Om het verhaal compleet te maken: volgens de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer was de auto niet verzekerd!

Foto's: Fred Wolters en Sander van den Berg

lfoWB3.JPG

bw5ESj.JPG

ZwEzkp.JPG

MaNaXh.JPG

5c294X.JPG

h91e0D.jpeg

02pvRH.jpeg

J5Df8c.jpeg

iWa6gE.jpeg