Kind (6) overleden na val in het water in de Haagse Trekvliet | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kind (6) overleden na val in het water in de Haagse Trekvliet

Den Haag - Een kind is dinsdagmiddag in het water van de Haagse Trekvliet terecht gekomen. 


Volgens een omstander die de zoekactie heeft gevolgd, raakte een kind vermist. Toen het waterpistool van het kind in het water werd gevonden werden er brandweerduikers ter plaatse gestuurd om het water te doorzoeken. Later werd op voorhand opgeschaald naar 'middel waterongeval' en werd een extra duikploeg op weg gestuurd.

Vrijwel direct na aankomst heeft de brandweer het kind  met hulp van een omstander, die het kind had gelokaliseerd en in het water was gesprongen, uit het water gehaald. Het kind moest ter plaatse worden gereanimeerd.

Behalve ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter is op een grasveld in de omgeving geland.

Het slachtoffertje is met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis vervoerd.

Een jaar geleden raakte op exact hetzelfde punt een man in de problemen, en verdween onder water. Hij overleed later in the ziekenhuis.

Update 22 juli: Het kindje is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het kind, een jongen van zes, zou anderhalf jaar lang op de wachtlijst staan voor zwemles. Er zijn bij de plek waar het incident zich afspeelde bloemen, kaarsjes en knuffels neergelegd. 

Video en foto's: Daan van den Ende

s6CSNq.JPG

0YKk0E.JPG

PQL9yI.JPG

VmDTTP.JPG

cvAkT2.JPG

8aGByC.JPG

ZMZUYU.JPG

eQxa1E.JPG

F54I9C.JPG

rVEhjX.JPG

Hs9pz0.JPG

BwS1wL.jpg

iaMFBt.jpg

s2aJRs.JPG

smVB7r.JPG

rXFLfa.JPG

se13np.JPG

t9wzEh.JPG

G4jYux.JPG

Ook de dienstdoende brandweerploeg ten tijde van het ongeluk is als geheel naar de herdenkingsplek gegaan en heeft een aandenken neergezet.

s3BCVv.jpg