Niet grappig! | Regio15.nl

Niet grappig!

Den Haag - De hulpdiensten hebben vanavond enige tijd op zee en vanaf het strand bij Kijkduin gezocht naar een persoon in nood.


Rond tien voor tien kwam er een melding binnen dat er een 'verwarde man' zich daar bij of in het water zou bevinden.

Meteen kwam een geoliede machine in werking: politie, ambulancedienst, brandweer, reddingsbrigades Den Haag/Monster en kusthulpverleningsvoertuig/reddingboot van de KNRM in Scheveningen gingen op pad om erger te voorkomen. Een en ander gecoördineerd door 'Den Helder Rescue'.

We spreken dan al snel over enkele tientallen professionele hulpverleners die deels van huis moeten komen, maar die geen van allen vanaf dat moment voor een andere calamiteit inzetbaar zijn.

Dat is niet erg; daar zijn zij voor en daar worden zij voor opgeleid.

Wat bleek echter: de melding zou vals zijn, een 'grap'. Een heel dure grap. Een grap ook die mensenlevens had kunnen kosten als elders een serieus incident zou hebben plaatsgevonden.

Het verhaal vertelt niet of de personalia van de melder bekend zijn en of deze al aangesproken is. Het is voor deze persoon in elk geval niet te hopen dat de daadwerkelijke inzetkosten op hem/haar worden verhaald... Alhoewel dat ergens wel voor de hand zou liggen!

Om even over half elf is de inzet van de hulpdiensten in Kijkduin beëindigd.

Foto's: Dany Botman en Tim de Kleyn

rCuLex.JPG

7tQUqt.JPG

wSySIg.JPG

3xMXfQ.JPG

r9DW8w.JPG

amBcZG.JPG

WEE6YB.JPG

Q95Hre.JPG