Brandweer druk met zoekacties in het water | Regio15.nl

Brandweer druk met zoekacties in het water

Leidschendam/Wassenaar - De brandweer moest vanmiddag in korte tijd enkele keren uitrukken na meldingen van een 'persoon te water'.


Rond één uur kwam er een melding binnen dat er op de Zijdesingel in Leidschendam een kinderfiets langs de waterkant lag.

Zoals altijd neemt de brandweer dit soort meldingen zeer serieus en daarop rukten er vanaf verschillende kazernes hulpverleningsvoertuigen uit.

Enkele brandweermensen in waadpak hebben op de Zijdesingel enige tijd de sloot doorzocht, maar er werd - gelukkig - niemand in het water aangetroffen. Naderhand kwam ook nog eens de informatie dat de fiets er al een dag had gelegen.

(De tekst gaat verder na de eerste serie foto's).

Foto's: Rene Hendriks

jxMjd2.JPG

Sv5hkY.JPG

HBFRjt.JPG

Niet veel later, rond half twee, kwam er vanaf de Fabritiuslaan in Wassenaar de melding dat er daar een stepje langs de waterkant lag en een bal in het water dreef.  Dit feit was 's-ochtends al in een buurt WhatsApp groep vermeld, maar aangezien daar geen reacties op kwamen werd rond half twee toch maar de brandweer gebeld. Daarop zijn politie, brandweer (uit twee regio's) en de Rapid Responder van de ambulancedienst ter plaatse gegaan. Brandweermensen in waadpak en een brandweerduiker zijn het water in gegaan om enkele zoekslagen te doen, maar ook hier werd - gelukkig - niemand aangetroffen. Het is bij dergelijke meldingen 'zekerheid voor alles', maar met een beetje goede wil zijn ze wel te voorkomen. De politie adviseert om telefoonnummer/adres  op stepje of fietsje te vermelden, zodat er snel duidelijkheid is over het welzijn van de kids.

Video en foto's: Herman van der Woude

llfcF3.JPG

KQCDJt.JPG

FNGv3v.JPG

NBK1oF.JPG

CO38HA.JPG

cc1tNg.JPG

6KhXlN.JPG

Md9PCY.JPG

Chfh1T.JPG

n9WUpp.JPG

GS6DzE.JPG