Grote zoekactie in zee vanwege mogelijke feestganger te water | Regio15.nl

Grote zoekactie in zee vanwege mogelijke feestganger te water

Den Haag - De hulpdiensten hebben vannacht massaal gezocht naar een persoon in zee ter hoogte van Scheveningen.


Rond half vijf kwam een melding binnen op grond waarvan kon worden opgemaakt dat een persoon in problemen kon zijn in de zee ter hoogte van de Pier. De persoon zou een bezoeker zijn van een feest dat gaande was op de Pier. 

Hierop zijn verschillende hulpdiensten ter plaatse gegaan en zijn met een zoekactie gestart.

Zo werden de reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen van KNRM-stations Scheveningen en Ter Heijde ingezet op zee respectievelijk vanaf het strand. Ook het Surf Rescue Team van de brandweer en de politie deden mee aan de zoekactie. Vanuit de lucht werd meegezocht door de SAR-heli van de Kustwacht.

Het gebied dat werd doorzocht lag globaal tussen het Noordelijk Havenhoofd en een gebied ten noorden van de Pier. Het feest zelf is rond half zeven beëindigd. Veel van de feestgangers hebben de zoekactie en vermissing meegekregen en zijn flink geschrokken. 

Om even na zeven uur is de zoekactie beëindigd. Er was op dat moment nog geen bericht van een daadwerkelijke vermissing van een persoon binnengekomen bij de hulpdiensten.

Update 11:30: De Pier laat weten dat de man niet zozeer in het water gevallen zou zijn, maar dat hij op een "glazenwassersrand" is geklommen - en daarna niet meer is gezien. Mogelijk is de man op een andere manier van de glazenwassersrand gekomen, maar uit voorzorg is toch de politie gebeld en de zoekactie opgestart.

Video en foto's: Donny Kooistra

3ZzTdo.JPG

LN7Agw.JPG

9z47Qq.JPG

xBX1Gj.JPG

K4ERAr.JPG

eCH7oT.JPG

K4ERAr.JPG

muNKkE.JPG

btOLxj.JPG

gXYukP.JPG

yYo9Jk.JPG