Dode en zwaargewonde nadat auto te water raakt | Regio15.nl

Dode en zwaargewonde nadat auto te water raakt

Delft - De hulpdiensten zijn zondagochtend massaal uitgerukt nadat een auto in het water aan de Oostpoortweg was terechtgekomen. 


De auto, met een Hongaars kenteken, is vermoedelijk uit de bocht gevlogen en vervolgens in het water terecht gekomen. 

De brandweer heeft opgeschaald naar ‘middel WO’, dat betekent dat er twee duikteams zijn ingezet. Behalve de brandweer waren er ook acht ambulances en drie Mobiel Medische Teams (MMT) gealarmeerd. Uiteindelijk is één traumateam ter plaatse geweest.

Brandweerduikers hebben de twee inzittenden uit het water gehaald. Beiden zijn volgens de brandweer in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen moest worden gereanimeerd.

Omdat het niet duidelijk was hoeveel personen in de auto hadden gezeten, zijn de hulpdiensten met veel personeel en materieel uitgerukt. Uiteindelijk zijn er twee slachtoffers aangetroffen. Nadat de auto door de kleine kraan van de brandweer uit het water was gehesen, hebben de brandweerduikers voor de zekerheid nog een flink stuk van het water afgezocht waar de auto had gelegen. Uiteindelijk is er echter niemand meer aangetroffen.

De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar het ongeval.

Update 09:00: De politie maakt bekend dat één van de twee inzittenden is overleden en zoekt getuigen.

Update 11:50: Er zijn nog twee overleden personen aangetroffen in het water. Hulp mocht niet meer baten, zij waren al overleden. 

Update 12/12: kijk hier voor het persbericht met verdere informatie van de politie.

Beeld: Daan van den Ende

1JJnq3.JPG

l9iXTb.JPG

yRdIbz.JPG

hcD4PV.JPG

vVVD3e.JPG

XEm1aE.JPG

HRu7G9.JPG

Uw5RC3.JPG

pI3HWT.JPG

aaCfWN.JPG

FjJLAz.JPG

k9MLJZ.JPG

0Ccru9.JPG

lNZONo.JPG

jgxL1I.JPG